Wat is de beste homepagina voor je schoolwebsite?

Gemaakt
August 9, 2021
Laatste update
October 8, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Hoe kun je meer leerlingen werven via je schoolwebsite? Wanneer heb je een goede schoolwebsite? Of hoe kan ik de communicatie met leerlingen verbeteren? Volgens websitebouwer Robbert van Empel zijn er veel interessante zienswijze over hoe je het beste een website kunt maken.

Is de homepagina voor jouw school op orde?

Als je op het station in een trein zit die op het punt staat te vertrekken, merk je misschien dat de trein die naast je staat in beweging is. Maar misschien staat die trein stil en ben jij in beweging. Het is moeilijk in te schatten. Zonder de slinger van plotselinge versnelling, is de enige aanwijzing die we hebben dat onze relatieve positie aan het veranderen is. Seth Godin

Seth Godin geeft in deze quote aan dat we wel doorhebben dat er verandering plaatsvind, maar dat we niet precies weten wat er gebeurt. We kunnen ons daarbij aansluiten bij de nieuwe beweging in de wereld of we kunnen ons verzetten tegen deze nieuwe beweging, maar de wereld verandert.

Schoolwebsites zijn uniek

Websites in het onderwijs zijn hierin een perfect voorbeeld. Waar bedrijven snel innoveren en zich aanpassen aan de veranderende wereld, blijven we in het onderwijs achter. Schoolwebsites zijn echter wel uniek, omdat ze 2 doelen hebben: het werven van nieuwe leerlingen en de communicatie met de bestaande leerlingen/ouders.

Hoe moet het wel?

Vandaag heb ik het concept voor de homepagina van een fictieve school afgerond: https://collegereimerswaal.webflow.io/. In de website heb ik mezelf heb gericht op de werving van nieuwe leerlingen. De conceptpagina geeft een ideale mix van promotie en informatie, waarin je de kans op het werven van nieuwe leerlingen optimaal is. Neem deze conceptpagina als voorbeeld voor je eigen school. Lijkt het erop? Mocht je totaal geen idee hebben wat de verschillen zijn, dan kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen, zodat ik het voor je kan bekijken.

Heb je meer hulp nodig?

Dan mag je me altijd een email sturen. Ik vind het ook altijd leuk om contact met je te maken via LinkedIn, dus stuur me vooral een connectieverzoek.