The good, the bad, the ugly, Groningse schoolwebsites

Gemaakt
August 26, 2021
Laatste update
October 8, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
In deze video kijk ik als websitebouwer en websitemaker naar hoe je een goede homepagina kunt maken voor je school. Daarbij neem ik 3 Groningse middelbare scholen als voorbeeld. Ik richt me daarbij specifiek op hoe je een goede "hero" (het eerste wat je ziet op een website) moet maken en hoe de gebruikerservaring is van een leerling.

Hoe maak je een goede landingspagina voor de website van je school?

Het eerste wat je te zien krijgt op de landingspagina of homepagina van je school is de zogenaamde "hero". Daarin moet het gebeuren, leerlingen moeten in 1 overzicht te zien krijgen, wat de school speciaal maakt, hoe ze dat doen, hoe je jezelf kunt aanmelden of anderen leerlingen positief zijn over de school en dit moet ook nog eens allemaal gevisualiseerd worden door de leerling.

In deze video heb ik 3 websites van Groningse middelbare scholen gepakt om te laten zien wat er goed en fout gaat in hun hero's.

De scholen die in deze video worden genoemd zijn:

Voor meer informatie over hoe je de perfecte homepagina voor jouw school kunt maken, kun je deze blog lezen.

Wil je ook dat ik jouw website bekijk voor een video? Stuur me dan een bericht via hallo@robbertvanempel.nl.