Hoe vaak moet je als school berichten plaatsen in sociale media?

Gemaakt
July 25, 2021
Laatste update
October 6, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Het enorme aantal marketingopties voor sociale media voor scholen lijkt misschien overweldigend, maar je hoeft als school niet alles te doen zegt websitebouwer Robbert van Empel. Het is belangrijker om kwaliteitscontent te creëren op een aantal belangrijke kanalen dan om aanwezig te zijn op elk afzonderlijk netwerk.

Focus op kwaliteit boven kwantiteit

Zorg er vooral voor dat jouw sociale berichten waarde bieden. Als je alleen maar pitcht en promoot, is er weinig motivatie voor mensen om je te volgen. Onthoud dat sociale marketing gaat over het opbouwen van relaties.Het is belangrijk dat je menselijk bent, eerlijk bent en mooie berichten maakt.

Je kunt niet alles doen en er is geen reden om het te proberen. Bereik jouw leerlingen en ouders op de plaatsen waar ze al tijd online doorbrengen.

Richt je op het goed gebruiken van een of twee sociale kanalen, in ieder geval om te beginnen. Als je die eenmaal onder de knie hebt, kun je voortbouwen op wat je hebt geleerd en je inspanningen uitbreiden.

Heb je meer hulp nodig?

Dan mag je me altijd een email sturen. Ik vind het ook altijd leuk om contact met je te maken via LinkedIn, dus stuur me vooral een connectieverzoek.