Hoe kun je face charts gebruiken voor jouw school?

Gemaakt
September 10, 2021
Laatste update
October 8, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Tijdens de eerste mentorles, tijdens ouderinformatieavonden en tijdens de promotie van je school willen leerlingen en ouders kennis maken met de docent, de directeur en de school. Een face chart kan je helpen om dit op een leuke manier te doen. Bekijk hier mijn versie als websitebouwer.

Gebruik face charts om op een leuke manier leerlingen en ouders kennis met je te laten maken

Er zijn veel momenten waarbij ouders en leerlingen kennis willen maken met docenten, de directeur en de school in het algemeen. Een face chart kan je daarbij helpen.

Wat is een face chart?

Vertaalt vanuit het Engels betekent het een 'gezichtskaart'. Je pakt het zijaanzicht van je eigen gezicht en kleurt deze in met een diagram. In de diagram plaats je kenmerken van jezelf.

Hoe kun je een face chart inzetten?

Gebruik de face chart om de hoofdboodschap over te brengen. In mijn geval ben ik maker van websites voor scholen, dus zie je in mijn face chart (in de afbeelding hieronder) dat 50% bestaat uit "website maker".

De op een na grootste verdeling gebruik je om de boodschap te ondersteunen. Voor mij geldt dat ik docent ben op een middelbare school. Hierdoor zien mensen dat ik mezelf onderscheid van andere makers van websites (en dat ik daarmee geschikter ben voor het maken van websites voor scholen).

De andere verdelingen gebruik je om mensen kennis met je te laten maken, maar ook laat je op een grappige manier zien wat jouw bijzonder maakt. Gebruik daarbij vooral datgene wat "raar" is. Mensen zullen je daardoor beter blijven onthouden en het creëert meteen een goede sfeer tijdens een presentatie. Bij mij is dat bijvoorbeeld dat mijn lievelingssnoep chocolade rozijnen is en dat ik niet kan ophouden met het eten ervan (terwijl ik tegelijkertijd allergisch ben voor suiker)!