Hoe kun je als school je publiek vergroten op sociale media?

Gemaakt
July 25, 2021
Laatste update
October 8, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Door het inzetten van online marketing via sociale media of het gebruiken van geografische zoekstreams kun je meer nieuwe potentiële leerlingen bereiken. Bekijk via dit bericht van websitebouwer Robbert hoe je dat kunt doen voor jouw school.

Breid je publiek uit

Zodra je een duidelijk beeld hebt van wie jouw publiek is, kun je jouw socialemediaplan opnieuw bekijken. Daarna is tijd om te zoeken naar manieren om meer leerlingen en ouders te bereiken.

Toen bijvoorbeeld lockdown-maatregelen ertoe leidden dat meer mensen op zoek waren naar manieren om hun tijd thuis te vullen, schakelde The Great Courses Plus zijn Facebook-advertentiestrategie om, om zijn publiek snel uit te breiden. Ze creëerden een uitgebreide gratis proefaanbieding en maakten reclame voor een breed publiek in de Verenigde Staten. Vervolgens gebruikten ze vergelijkbare doelgroepen om nieuwe doelgroepen in Canada, het VK en Australië te bereiken die vergelijkbaar waren met hun beste bestaande klanten.  

Bron: Facebook

Deze uitgebreide doelgroepstrategie zorgde voor een meer dan 10 keer hogere totale gemiddelde maandelijkse abonnementen. Je kunt ook sociale media gebruiken om het publiek voor jouw school uit te breiden. Hootsuite geo-zoekstreams kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het volgen van en reageren op lokale gesprekken over jouw school. Je kunt dan nieuwe potentiële leerlingen bereiken die zich al in jouw geografische gebied bevinden.