Deze tools mag je als school niet missen voor je sociale media

Gemaakt
July 25, 2021
Laatste update
October 6, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Er zijn tal van tools om de productiviteit van jouw school te verhogen, zegt websitebouwer Robbert van Empel. Dat betekent dat je sociale media professioneel kunt gaan gebruiken zonder dat je een volledig social media-team hoeft te hebben voor jouw school.

Gebruik de juiste tools

Het geheim van effectief gebruik van sociale media is om te profiteren van tools die veel van het werk automatiseren of vereenvoudigen.

Betrokkenheidsbeheer

Social media is geen middel om alleen maar te zenden, het is een manier om met leerlingen en ouders in contact te komen. Social media management tools zoals Hootsuite kunnen je helpen om alle vermeldingen en berichten gericht op je school te centraliseren in één dashboard. Dan kun je reageren en deelnemen zonder dat je jezelf hoeft aan te melden bij elk van jouw individuele sociale media-accounts.

Analytics

Door al jouw analytische gegevens op één plek te verzamelen, kun je een beter beeld krijgen van jouw sociale inspanningen in het algemeen. Hootsuite Insights biedt een goed overzicht van hoe goed je het gesprek in jouw ruimte vastlegt. En met Hootsuite Analytics kun je gedetailleerde rapporten maken van je prestaties via sociale kanalen.

Grafische afbeeldingen

Als je problemen hebt met het maken van opvallende afbeeldingen voor je berichten, gebruik dan tools die je helpen de klus te klaren. VSCO, A Color Story en Canva zijn enkele van mijn favorieten. Je kunt meer tools voor het bewerken van foto's vinden in mijn bericht over het bewerken van Instagram-foto's.

Inhoudsbeheer

Het kan een worsteling zijn om elke dag nieuwe inhoud te bedenken om te delen. Contentcuratie kan helpen. Het is de kunst om kwaliteitsposts van anderen te delen (uiteraard met vermelding/verwijzing).

Het kan een geweldige manier zijn om waarde te bieden aan jouw volgers en hen betrokken te houden. Tools zoals BuzzSumo en Pocket kunnen je helpen bij het vinden en organiseren van inhoud om te delen. Je kunt meer tools voor contentbeheer vinden in de beginnershandleiding voor contentcuratie van Hootsuite.

Heb je meer hulp nodig?

Dan mag je me altijd een email sturen. Ik vind het ook altijd leuk om contact met je te maken via LinkedIn, dus stuur me vooral een connectieverzoek.