5 dingen die je fout doet op je schoolwebsite

Gemaakt
July 22, 2021
Laatste update
October 8, 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Hoe zorg je ervoor dat nieuwe leerlingen en ouders op je homepagina blijven? Vraag jezelf af hoe snel leerlingen de antwoorden op hun vragen kunnen vinden. Bekijk hoeveel punten je kunt afvinken van de checklist van websitebouwer en websitemaker Robbert van Empel.

Hier zijn 5 vragen die u moet beantwoorden om ervoor te zorgen dat nieuwe leerlingen en ouders op je homepagina blijven.

Stel je voor dat je droomleerling zojuist op je homepagina is beland. Konden ze snel en gemakkelijk de antwoorden op hun vragen vinden? Laat ze er niet voor werken, omdat ze dat niet zullen doen. Zodra ze niet direct vinden wat ze zoeken, sluiten ze gewoon het tabblad af (en zo verlies je potentiële leerlingen). Bekijk hoe je je website kunt verbeteren via deze checklist. Hoeveel punten van de checklist kun jij afvinken?


1. Wat bied je aan?

Vertel leerlingen en ouders dat je precies aanbiedt wat ze willen hebben. Zeg het met een krachtige kop. Wat willen ze op dit moment horen?


2. Waar worstelen leerlingen mee?

Beschrijf specifieke voorbeelden uit hun dagelijks leven. Erken hun frustratie. Laat ze zien dat je ze snapt en dat je dit eerder hebt gezien.


3. Hoe ziet het leven van de leerling eruit als ze op je school zitten?

Laat ze zien dat er hoop is. Je bent hier om te helpen! Geef ze het gevoel dat ze alles kunnen krijgen wat ze willen als ze naar jouw school gaan.


4. Wie zijn jullie?

Zeg gedag. Deel foto's van de rector. Wat is jouw visie op het onderwijs? Vertel de leerling dat je begrijpt waar ze mee worstelen.


5. Wat moeten ze nu direct doen?

Help ze actie te ondernemen en help ze vooruit te komen. Geef ze een snelle succes ervaring. Leid ze NIET weg van je website met links naar sociale media.